Tropische vissen online kopen

Overgang naar het aquarium

Wanneer jouw tropische vissen van je online aankopen bij je thuis aangekomen zijn, wil je die het liefst zo snel mogelijk hun nieuwe thuis laten zien. Logisch, want je wilt natuurlijk graag het eindresultaat van je aquarium zien. Verstandiger is het om de nieuwe vissen eerst rustig te laten wennen aan het water. Iedereen voorziet natuurlijk zijn aquarium van het best mogelijke water. De balans en kwaliteit van het water varieert daardoor per aquarium. Allereerst geven verschillende apparaten een ander resultaat. Daarnaast hebben tabletten, afschuimers, de planten en de huidige bewoners ook effect op het water. Wanneer je jouw nieuwe vis in een keer van het water uit zijn vervoersbox naar het aquarium overgiet, kan het een behoorlijke aanpassing vragen van de vis.

Het is daarom slimmer om eerst de vis te laten wennen aan de waarden van het water uit jouw aquarium. Schep bij het water van het vervoer beetje bij beetje water uit het aquarium. Dit doe je net zolang totdat het water in de bak volledig op niveau is, met het water uit het aquarium. Hierna kan je voorzichtig je nieuwe tropische vis met een schepnetje in het aquarium laten zakken. Voor de overgang van box naar aquarium, hebben wij ook handige afzetbakjes, deze bakjes zet je met een zuignap aan het glas van het aquarium en hierin kan je nieuwe vis rustig bijkomen van de reis. Met onze zachte visnetjes zorg je daarna dat de vis zonder verwonding van het ene reservoir veilig overgebracht kan worden naar zijn nieuwe verblijfplaats.

 

PRODUCT CATEGORIEËN

Tropische vissen gedrag

Het klinkt misschien een beetje gek, maar vissen hebben ook specifieke karaktertrekken. Wellicht niet zo duidelijk als dat wij mensen dat hebben, maar vissen hebben wel degelijk een kenmerkende manier van doen. Daarom is het verstandig om van te voren goed te onderzoeken wat je per vis kan verwachten. Houdt het natuurlijke gedrag hierbij in de gaten.
Hoe zwemt de tropische vis die je online gekocht hebt?
Is het een springer?
Waardoor het verstandig is om de vis in een afgesloten aquarium te houden. Houdt het van soortgenoten, en zwemt hij het liefst in schoolverband?
Hoe groot kan de vis in een aquarium worden?
Ook een hele belangrijke vraag, is het een roofdier? Of heb jij een roofvis al in het aquarium zwemmen, die gek is op de tropische vis die jij online wilt kopen? Kortom voordat je overgaat tot het online tropische vissen kopen, is het verstandig je huiswerk te doen. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Wij van Mauie’s viskwekerij helpen je graag met de voorbereiding en het kiezen van de juiste tropische vissen, aquaria, filtersystemen, beplanting en natuurlijk de voeding.

 

Ziektes en gezondheidsklachten

Net zoals alle dieren kunnen vissen ziek worden. Dit zie je bijvoorbeeld door verkleuring van de schubben, aanpassingen aan de vinnen en gedragsverandering. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kan je een ziekte bij je vissen vaak voorkomen. Door het gedrag en uiterlijk van je vissen in de gaten te houden en te zorgen dat de waterkwaliteit in orde is kan je veel leed voorkomen. De kwaliteit van het water controleer je gemakkelijk met een van onze watertesten

Gecontroleerde kwaliteit

Wanneer je nieuwe online vissen koopt, ben je waarschijnlijk nog niet vertrouwd met de gedragingen en specifieke uiterlijkheden van een vis. Het is daarom verstandig om Tropische vissen alleen online te kopen bij professionele viskwekerijen.

Wij bij Mauie’s viskwekerij werken bijvoorbeeld met een streng quarantaine regeling. Alle vissen die bij ons binnen komen na het importeren, worden eerst twee weken in een aparte ruimte geobserveerd. Zo controleren we alle vissen op mogelijke aanwijzingen van gezondheidsproblemen. In deze twee weken kunnen de vissen tot rust komen en zich aanpassen aan het nieuw soort aquarium leven.

Na deze twee weken krijgen alle vissen uit de quarantaine een mooi plekje in de winkel. Zodra de tropische vissen online gekocht worden, zal de vis met veel zorg naar zijn nieuwe eigenaar gebracht worden. Het tropisch vissen online kopen bij Mauie’s viskwekerij geeft dus geen risico, we zorgen ervoor dat alle vis, koraal en andere planten en beesten gezond onze aquarium verlaten. Zo weet jij zeker dat je kan genieten van je nieuwste aquarium aanwinst.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 2205800612885872