Tropische vissen kwekerij

Mauie’s viskwekerij

Onze tropische vissen kwekerij is geboren uit liefde voor de hobby. Wat thuis als een kleinschalige tropische vissen kwekerij begon, groeide in korte tijd uit tot een professionele kwekerij gespecialiseerd in het kweken van L-nummers. Inmiddels kweken wij vissen met een herkomst van over de hele wereld. Daarnaast importeren wij ook de meest bijzondere en exotische vissen afkomstig uit landen zoals Zuid- Amerika, Midden- Amerika, Azië, het Malawimeer en het Tanganyika meer.

Tropische vissen kwekerij

De ware specialiteit van Mauie’s viskwekerij ligt bij de L-nummers. Bij deze Loricariidae uit de familie meervallen, begon de passie voor het kweken. Deze meervallen familie bestaande uit wel meer dan 950 soorten, zijn stuk voor stuk uniek en het kweken en houden absoluut waard. Natuurlijk werken we met nog veel meer bijzondere soorten in onze tropische vissen kwekerij. Zo vind je bij ons ook vissen met de herkomst uit Zuid-Amerika en het Malawi-meer.
In onze kwekerij werken we met de hoogst mogelijke zorgvuldigheid en doen we er alles aan om de vissen zo gezond en gelukkig mogelijk te houden. De vissen worden alleen gekweekt door onze professionele kwekers, met het vakbekwaamheid BHVD vissen diploma.

Naast de kweekvissen worden er in de kwekerij ook de vissen uit de import ontvangen. Deze vissen gaan allemaal voor minstens twee weken in quarantaine, in de hiervoor speciale afgescheiden ruimte. Zo kunnen de vissen tot rust komen en onderzocht worden, voordat ze naar de verkoop mogen.

Mocht je er niet uitkomen staan wij voor je klaar. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via onze contactpagina.

PRODUCT CATEGORIEËN

Zoutwater vissen

Het is altijd een prachtig gezicht, wanneer een aquarium gevuld is met de mooiste vissen en kleurrijkste koralen. Onze assortiment zeevissen is zeer uitgebreid, zo hebben we veel bekende soorten, maar verkopen we ook bijzondere exemplaren. Wekelijks verandert deze stocklijst en het is daarom zeker aan te raden onze voorraadlijst in de gaten te houden voor jouw volgende pronkstuk. Mocht je niet willen wachten? Neem dan nu al contact op, en bestel vandaag nog je beoogde vis. 

Naast alle zeevissen hebben we ook de koralen, beplantingen en bekleding voor jouw zoutwater aquarium. Een gezonde leefomgeving van zeevissen wordt gecreëerd met onze uitgebreide filtersystemen, meetinstrumenten en waterverbetering. Daarnaast hebben we zowel voor de beginnende als gevorderde vishouder interessante literatuur. Kortom wij hebben alles in huis voor jouw zeewater aquarium.

Zoetwater vissen 

Ook voor alle benodigdheden voor een zoetwateraquarium ben je bij ons aan het juist adres. Op onze website vind je een uitgebreide lijst met de zoetwatervissen, die wij op voorraad hebben of kunnen importeren en kweken. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om een vis of plantensoort op maat te bestellen. In ons assortiment hebben wij verder alles wat je nodig hebt om een aquarium gezond te houden, aan te kleden of te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke attributen zoals verlichting en filters, maar ook aan producten zoals voeding voor alle bewoners van het aquarium, bacteriën, medicatie en meetinstrumenten.

Tevens hebben wij een groot assortiment aan koralen welke zowel in onze winkel als via onze webshop te verkrijgen zijn.

Koralen

Vissen die gehouden worden in een aquarium hebben baat bij een leefomgeving, die zoveel mogelijk lijkt op de natuurlijke leefomgeving. Deze leefomgeving creëer je door de balans van het water gezond te houden, maar ook door bijvoorbeeld de beplanting te kopiëren. Koraal is daar een prachtig voorbeeld van. Niet alleen is het bevorderlijk voor je vissen, het is ook nog eens een fantastische aanvulling van je aquarium. Koraal bestaat uit duizenden verschillende soorten, elk soort uniek in zijn vorm en kleur. Er is dus altijd wel een soort die past bij jouw vissen en aquarium visie.
Naast vissen, kweken en importeren wij ook koralen in onze tropische vissen kwekerij. Wij hebben veel verschillende soorten koralen in het assortiment en helpen je graag bij het kiezen van de juiste soorten koraal.

Aquaria

Elke liefhebber van vissen heeft zijn eigen voorkeur voor de vorm en grote van een aquarium. Daarom kunnen wij naast het vaste assortiment aquaria, ook een aquarium op maat leveren. Hoe groot of hoe klein de uiteindelijke keuze zal zijn, hangt natuurlijk ook af van welke soorten vis je wilt houden. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwe leefomgeving van zoetwatervissen? Dan is de vorm van het aquarium wellicht anders, dan wanneer je zeevissen en koralen wilt houden. Ook de grote van een volwassen vis telt mee, de leefomgeving moet natuurlijk ruim genoeg zijn. Een vis in een te kleine leefomgeving is nu eenmaal minder gelukkig, dan een vis met alle ruimte om in te zwemmen. Wat je wensen ook zijn, wij helpen je graag verder met advies op maat.

Mauie´s kracht

Kennis en enthousiasme komt samen in de tropische vissen kwekerij van Mauie’s. Ons team deelt de passie van onze klanten. Zowel online als in onze fysieke winkel in Krommenie, wordt er hard gewerkt aan een passend aanbod en informatie op maat. Zoek je een specifieke vis, koraal, aquarium of ander product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen ons uiterste best doen om je verder te helpen met het creëren van jouw eigen unieke stuk onderwater landschap.

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 2205800612885872