Retourneren of Ruilen

Het kan voorkomen dat u per ongeluk het verkeerde besteld heeft, of niet tevreden bent met het bestelde product. Wij willen graag dat u een tevreden klant bent, maar soms kan het ondanks alle zorgvuldigheid voorkomen dat u een verkeerd product ontvangt. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om te retourneren en/of ruilen.

Let op: Helaas kunnen wij geen levende dieren retour nemen.

Retourneren van producten

Particulieren worden door de wetgever beschermt als het gaat om online aankopen. Hiervoor is sinds 1 februari 2001 de wet ‘Kopen op Afstand’ van kracht. Deze wet is bedoeld als afkoelingsperiode.

De wet ‘Kopen op Afstand’ is volgens de wetgever van toepassen bij aankopen waarbij de verkoper en consument elkaar ‘niet hebben gezien’. Dit is het geval bij zogenaamde online aankopen, ofwel kopen via internet op afstand.

De wet bepaald dat een consument (particuliere aankoop) het recht heeft de koop te ontbinden zonder opgave van reden gedurende een periode van 14 dagen na ontvangst van de producten.

Herroepingsrecht bij levering van producten

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@mauiesviskwekerij.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Herroepingsrecht bij levering van diensten

1. Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan der overeenkomst.

2. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Bij het annuleren van de bestelling rekenen wij geen annuleringskosten.

De afkoelingsperiode geldt niet in de volgende gevallen;

– aankopen die speciaal, op bestelling, geleverd zijn
– Aankopen die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden; zie garantie (b.v. levende dieren)
– producten voor zakelijk gebruik
– reserve- en/of vervangingsonderdelen (zogenaamde spare parts)

De wet ‘Kopen op Afstand’ wordt door ons volledig gerespecteerd. De wetgever heeft hiervoor 14 dagen na levering van het product als uiterste bedenk termijn / afkoelingsperiode gesteld.

Wat moet ik doen om mijn product te retourneren?

  1. Download ons retourformulier
  2. Stuurt u het product terug via een pakketdienst? Bereid het product dan goed voor.
    – Pak het goed en stevig in. Gebruik het liefst de originele verpakking. Op die manier is de kans op beschadigingen zo klein mogelijk en kunnen we er misschien nog iemand anders mee blij maken.
  3. Meld uw pakket aan bij de pakketdienst en download het printlabel. Plak deze zorgvuldig vast op het pakket.

Hoe meld ik mijn retour aan?

Bij Mauie’s Viskwekerij hoeft u het te retourneren product niet aan te melden. Echter dient u wel het retourformulier te downloaden, in te vullen en deze bij het te retourneren product stoppen.

Kan ik mijn product in de winkel retourneren?

Uiteraard is het ook mogelijk om het product bij ons in de winkel te retourneren en/of om te ruilen.

  • Ga met je product naar onze winkel. Je hoeft het retourformulier niet te downloaden en in te vullen. Dit zullen wij afhandelen.
  • Wil je je product omruilen? Bestel eventueel het product via de webshop en selecteer bij verzendmethode: Afhalen in de winkel.
  • Wil je liever je geld terug? Bedragen lager dan € 50,- betalen we direct terug in de winkel. Hogere bedragen storten we binnen 14 werkdagen op je rekening.