Koraal stekken bij Mauie's

Koraal stekken kopen

Koraal stekken zijn een prachtige aanvulling voor een aquarium. De kleuren, vormen en beweging van koraal geven jouw onderwaterwereld meer dimensie. Daarnaast is het voor de bewoners ook een welkome aanvulling van de leefomgeving. Koraal zorgt ervoor dat de vissen zich kunnen terugtrekken, goede algen kunnen er groeien en vissen kunnen deze algen weer eten. Daarnaast zorgt het koraal ervoor, dat de vissen zich thuis voelen in het aquarium. De natuurlijke habitat van de meeste vissen is rondom een uitgebreid koraalrif.

Het koraaldiertje

Bij de term koraal stekken krijg je het vermoeden dat het om een plant gaat. Toch is niets minder waar. Koraal is voornamelijk een diersoort en zeer verwarrend tegelijkertijd ook een plant. Het koraaldiertje wordt ook aangeduid met de term Poliep. Door de eeuwenlange samenwerking tussen alg en dier, is er een symbiotische relatie ontstaan tussen het koraaldier en de alg. De micro algen leven in en rondom de poliep en zetten daar licht om in voedingsstoffen en kleur. Zonder de micro algen zou de poliep sterven, hij is namelijk zelf niet in staat dit te doen. De voedingsstoffen, gecreëerd door de microalgen, zorgen ervoor dat het koraal groeit en zijn kleur krijgt. Door de samenwerking van de microalgen en de poliep kunnen de vissen en wij als mens genieten van de mooiste kleuren en vormen creaties.

Mocht je er niet uitkomen staan wij voor je klaar. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via onze contactpagina.

PRODUCT CATEGORIEËN

Een stekje van mijn Caulastrea furcata 

Dat is weer eens wat anders dan een stekje van mijn fuchsia. Koraal komt voor in vele vormen, maten en kleuren. Zo heb je de spons, die vooral in de diepte leeft met veel stroming, maar ook het zachte koraal wat wel houdt van lekker vies water. Welk koraal er voor jouw aquarium geschikt is, hangt af van het soort vissen dat je houdt, de verlichting, stroming, een eiwitafschuimer en het gehalte van het water. Kortom zomaar stekken koraal bestellen, kan uitlopen op een deceptie. Wij bij Mauie’s viskwekerij helpen je graag bij het creëren van de juiste leefomgeving voor het koraal van jouw keuze.

Kort poliepige steen koralen

Kort poliepige steen koraal, wordt ook wel Small polip Stoney genoemdt, oftewel SPS. Zoals de naam doet vermoeden hebben deze steenvormige koralen een hard lichaam. Het kort poliepige steenkoraal heeft water nodig wat goed op balans is en waar veel stroming gecreëerd wordt. De stroming zorgt ervoor dat de voeding makkelijker uit het water gehaald kan worden. Het houden van dit koraal heeft zeker wat kennis en ervaring nodig.

Lang poliepige steenkoralen

Deze koralen worden ook Long Polip Stony genoemd en daarmee afgekort tot LPS. Lang poliepige steenkoralen hebben een hard lichaam, maar een zachte top. De kleuren van dit koraal is sterk afhankelijk van de verlichting van het aquarium. Hierdoor zal er altijd kleurverschil zijn met het koraal uit de winkel of foto en het koraal bij jouw in je aquarium. Door de verlichting af te stemmen op de behoeften van de LPS, kan je de kleuren positief beïnvloeden.

Zachte koralen

Zachte koralen zijn ideaal voor de beginnende aquariumhouder. Zachte koralen zijn zoals de naam al zegt, zacht. Hierdoor houden ze wel van een aquarium wat niet al te schoon is. Teveel stroming zal dit koraaldiertje storen, wanneer je dat liever gebruikt is de SPS meer wat voor jou. 

Koraal in de spotlight

Koraal wordt dus gevoed door de microalgen die licht omzetten in voeding voor de poliep. Dat betekent dat wanneer je een aquarium met koraal wilt houden, het licht goed geregeld moet zijn. Op de pagina verlichting van onze site en in onze winkel, vindt je een breed assortiment aan verlichting. Zowel koraal als vissen hebben een speciaal soort licht nodig. Verdiep je daarom altijd goed in welke lamp er nodig is voor het soort koraal en vis, wat je graag wilt houden. 

Zo hebben wij bijvoorbeeld de Philips CoralCare led  verlichting, dit nieuwe model geeft een prachtige natuurlijke verlichting aan je koraal. De lamp wekt de schijn van echt zonlicht, hierdoor zal het koraal op een natuurlijke en voordelige manier groeien. 

Heeft jouw aquarium veel zachte koraal? Dan is wellicht de HVP Aqua Goldline Marine Blue wat voor jou. Ook voor deze lamp geldt, dat het verstandig is je goed in te lezen. De manier van installeren varieert per soort aquarium en de inhoud ervan.

Ons personeel helpt je graag bij het maken van de juiste keuze lamp. Via de email, het contactformulier en de telefoon beantwoorden wij graag alle vragen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze winkel in Krommenie.VOLG ONS OP INSTAGRAM

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 2205800612885872